27 Haziran 2021 Pazar

İpek Ongun'un  yazdığı  ''Bir Genç Kızın Gizli Defteri Serisi''  Yazdıkları; ya ergen hikayeleri anlatıyordu, ya ergenlere öğüt veriyordu.


Kısa sürede  fazlaca talep gördü bu kitap. Ve bu kitap  tamamen İpek Ongun'un tavsiyelerinden oluşmaktaydı.
Bu kitap, ergenliğinde gerçekten ciddi sorunlarla boğuşanlar için elbette ki pek faydalı olmadı, bazı sorunların  nasıl yeneceğini bilmeyen gençlerin yoluna ışık tuttu. İsminden dolayı derin bir hikaye anlattığı hissi veren bu kitap , Serra Noyan isimli karakterin günlüğüydü. Serra, liseye yeni başlamış,bir genç kızdı.
Serra'nın annesi ile babası boşandığı zamanlar hayatı paramparça olmuştu ve İstanbul'a taşınacağı için üzgündü bir yandan . Serra çok zor dönemlerden geçtikten sonra o kadar güzel dostlar edindi ki hayatanın geri kalanında hep yanında oldular. 
Serra'nın dersleri hep iyiydi ve aradığı an hemen iş bulabiliyordu.
Fakat elbette ki Serra'nın hayatı asla sorunsuz değildi . Mesela  turizme merakının olduğunu düşünen Serra, bir tur şirketinde çalışmaya başlıyor ve yine  türlü sorunlarla uğraşıyordu. Teslim aldığı turistleri otele götürmek istiyor, fakat otobüs ayarlanamıyordu.
Üniversiteye gitmeye başlayan  Serra, en yakın arkadaşıyla eve çıkıp, maddi açından da güzelce yaşamasına devam etti.
Serra'nın hayatında her şeyin sırasıyla ilerlemesi bir  kuraldır: Üniversiteyi bitirdikten sonra Serra evlilik hazırlıklarına başlar... İpek Ongun her kitabını bu kitapta da olduğu gibi insanlara severek okutmuştur.                                            
Ben bu tanıttığım kitabı hala okuyorum, herkese öneririm umarım yararlı olmuştur :)          

   Görsel Kaynakça : https://www.gittigidiyor.com/kitap-dergi/bir-genc-kizin-gizli-defteri-12-kitap-seti-artemis-yayinlari_pdp_679199812                                                                                                

 H/H/A


3 yorum

Çok etkilendim çok güzel olmuş

REPLY

Çok güzell

REPLY

Belalı Mıyız? . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates