28 Haziran 2021 Pazartesi

 

Cinder:

-Özettir. Spoiler vardır. İnceleme değildir.
İncelemesi için: 
Cinder/Bir Ay Günlüğü Serisi (gerordomayigdanger.blogspot.com)

 Cinder sayborg bir mekanik ustasıdır. (Sayborg, büyük bir kaza geçirmiş bir insanın ameliyat sonucu günümüzdeki protez gibi metalik aletler ile hayata döndürülmesidir.) Tabii sayborglar insanlar tarafından pek hoş görülmüyor ve sürekli aşağılanıyordur. Çünkü insanlar yalan söylediğinde turuncu yanan bir ışık ile anlıyordur veya beyninde hesap makinesi vardır vb.

 

Bir gün Cinder dükkânında iken – tabii buralardaki paralar yasal vasisi tarafından harcanıyordur- Prens Kai onu ziyarete gelir ve androidini tamir etmesini ister. Cinder bu sırada sayborg elini ondan saklamaya çalışır.

Bir gün sonra veba Cinder’ın karşı dükkânındaki kadına gelir ve ortalık ayağa kalkar. Veba ile mücadelede şehrin imparatoru yani Kai’nin babası vebadan hayatını kaybeder. Bu yüzden de Kai İmparator olur. Ancak bunun arkasında olayları fırsat kollayan, dünyanın iletişimde(yani ticaret gibi) olduğu Ay ve Ay Kraliçesi Levana vardır. Kai’nin babası olacaklardan dolayı Ay ile arasını hep iyi tutmuştur ve bir antlaşma yapmışlardır. Şimdi Kai’nin babası ölünce anlaşma da yok olmuştur ve bu yüzden Ay ile yeni bir anlaşma yapılmalıdır.

Aylılar, insanların beyinlerini yıkayabiliyordur. Yani onu kendi etkisi altına alıp istediğini yaptırabiliyordur. Ayrıca kendi yüzünü daha farklı gösterebiliyordur. Kraliçe Levana da aslında çirkin olduğu halde kendini fazlasıyla güzel gösteriyordur ama aynalar veya kameralarda bu etki gösterilmiyordur. Aksine, güzel yüzün içindeki gerçek çirkin yüz orada gözüküyordur.

Ay Kraliçesi Levana, Kai ile evlenip antlaşmanın ilk adımını atmak istemediktedir. Kai bundan memnun değildir ama yapabileceği hiçbir şey yoktur. Çünkü Levana, istedikleri olmadığı takdirde yeni bir savaş başlatmak için can atıyordur.

Levana’yı imparatoriçe yapmadan önce bir balo olması gerekiyordur. Bu sırada Kai, Levana ile dans etmemek için sürekli Cinder’ı davet ediyordur. Ancak Cinder Kai’nin onun bir sayborg olduğunu anlamasından korkuyordur. 

Bu arada Kai, Ay’ın kayıp-ölmüş- olan prensesi Selene’nin yaşadığına inanıyor ve izini sürüyordur. Selene, Levana tarafından daha küçücük bir bebek iken odada yanarak öldürülmüştü. Levana da bu nedenle ailesinden kimse kalmadığından dolayı Ay’ın kraliçesi olmuştur. Kai’nin de prenses Selene’yi aramasının sebebi Ay’ı ve Dünya’yı Levana’nın elinden kurtarmaktır.

Bir gün Cinder’ın üvey kardeşlerinden biri olan ancak Cinder’a iyi davranan Peony vebaya yakalanır ve yakın zamanda ölür. Daha Peony ölmeden önce Cinder’ı veba deneyleri için Adri ( yasal vasisi ) tarafından zorla hastaneye gönderilir. Doktor Cinder’a içinde veba olan bir iğne yapar anca Cinder’ın vebaya bağışıklığı olduğu fark edilir ama yakın zamanda bunun nedeni açığa kavuşur. Cinder aslında bir aylıdır.

Bunun şokunu zor atlatan Cinder hala üvey ailesinden ve bu şehirden kaçma planları yaparken Kai de onu baloya davet ederek kafasını iyice karıştırır.

Bir gün-balo günü- Cinder, Kai’nin androidinin içinden çıkan gizli D-COMM çipini bilgisayara bağlar.  İçinden bir kız ağlayarak Cinder’a “ Levana, Kai ile evlendikten sonra onu öldürüp yavaşça dünyayı ele geçirecek, savaş başlatacak.” deyince Cinder, tam kaçacakken Kai’ye bu haberi vermek için baloya gider ama onu Levana’nın görmemesi lazımdır çünkü onun aylı olduğunu anarsa öldürmeye çalışacaktır. Kai’ye tam bu haberi baloda verdiği sırada Levana onu fark eder ve nedense biraz da korkuyla onu karşılar.

Onun idam edilmesi için elinden geleni yapar ve Kai- ve tüm ülke- orada Cinder’ın hem aylı hem de sayborg olduğunu anlar.

En sonunda Kai, onun idam edilmesini erteleterek bir süre hapiste tutulmasını sağlamıştır ama Cinder’a güveni yerle bir olmuştur fakat Cinder da olayları son 1 haftada öğrenmiştir.

Cinder Ay’da idam edilmeden önce Dünya’da bir haftalığına hapiste tutuluyordur ve Bu sırada ona aylı olduğunu söyleyen doktor en sonunda ona “Cinder sen Prenses Selene’sin” demiştir ve tüm Dünya’nın kaderi o an Cinder’ın eline düşmüştür.

 

Kitaplar ilerledikçe en sonunda Ay gerçek sahibini buluyor ve o sırada Cinder ona fazlasıyla yardımcı olan arkadaşlar kazanıyor…

                                                                                                                                    N/A/A

Belalı Mıyız? . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates