30 Haziran 2021 Çarşamba




 -LGS 2021

Bu yılki LGS'de çoğu kişinin sayısalda özellikle de matematikte zorlandığını gördük. 
Ortalama 1 milyon öğrenci içinden 97 öğrencinin hem sayısalda hem de sözelde tamamını doğru yaptığı belirendi. Bu öğrencilerin 36 farklı ilde olduğu belirlendi.

Derslerin Katsayıları:

Türkçe: 4
Matematik: 4
Fen ve Teknoloji: 4

Yabancı Dil: 1
Din Kültürü: 1
İnkılap Tarihi: 1

.................................................
 



 Aşağıdaki grafikte de görüldüğü gibi öğrencilerin merkezi sınav puanları sağa çarpık bir dağılım göstermektedir. Ortalaması 268,35 ve standart sapması 66,88 olarak hesaplanan dağılımda öğrencilerin %5,61’i 400-500 puan aralığında bulunmaktadır. 300-399 puan aralığında ise öğrencilerin %21,52’si yer almaktadır. Merkezi sınav puanı dağılımında öğrencilerin en yoğun (%62,17) bulunduğu aralığın 200-299 olduğu görülmektedir. 2020 yılı ile kıyaslandığında öğrencilerin en yoğun bulunduğu aralığın değişmediği üzülerek ifade edilebilir.


Tabii ki de öğrenciler Korona Virüs döneminde çok fazla zorlandı. Ancak sınav maalesef normalden daha zor oldu. Sınavı başarıyla tamamlayanlar oldu. Kendilerini bu başarılarından dolayı takdir ediyoruz. Ancak bir sorun daha var. Bu güzel liseleri kazananlar okullarına gidebilecek mi? Ve eğer uzun süre Korona bitmezse üniversite sınavında istedikleri başarıyı sağlayabilecekler mi?
  Kendi yakınlarım hakkında da örnek verirsem 2 yıldır deli gibi ders çalıştığı halde istediği başarıyı elde edemeyen bir akrabam da var. 
 Yine de herkesin bilgileri ve pratikleri hala kendilerinde. Mutlaka bu pratikler lise yıllarında onlara başarılarında daha da yardımcı olacaktır.


                                                                                                           N/A/A


 
Görsel Kaynak:


Belalı Mıyız? . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates